SOLGAR Naturalna Witamina E 134 mg suplement diety. Preparat zawiera naturalną witaminę E w postaci D-alfa-tokoferolu oraz zawsze naturalnie towarzyszącą mieszankę tokoferoli.
Naturalna postać witaminy E wraz z mieszaniną tokoferoli charakteryzuje się znacznie lepszą przyswajalnością i aktywnością od sztucznych, powszechnie dostępnych postaci witaminy E (postać syntetyczna oznaczana jest literkami „dl”). Mieszanina naturalnych tokoferoli sprawia, że witamina E w takim składzie jest znacznie lepiej przyswajalna i wykorzystywana przez organizm, w porównaniu z zażywaniem samej witaminy E w postaci naturalnej.
Przyjmowanie
Osoby dorosłe jedna (1) kapsułka dziennie, najlepiej zażywać w trakcie posiłku lub stosować według wskazań lekarza.
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Przeciwwskazania
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i nie nasłonecznionym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci, w temperaturze (15 - 30°C).
Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Składniki
Składniki aktywne: Olej szafranowy, Witamina E (200 IU jako D-alfa tokoferol z soi), Mieszanka tokoferoli (z
soi).
Naturalne substancje pomocnicze: otoczka roślinnej kapsułki żelowej (Zmodyfikowana skrobia kukurydziana, Glicerol roślinny, Karagenina, regulator kwasowości: Fosforan sodu); Olej szafranowy, Lecytyna
sojowa.
Składniki
1 kapsułka
Olej szafranowy
304 mg
Witamina E
134 mg
Mieszanka tokoferoli (z soi)
13 mg
Masa netto
50 kapsułek
Producent
Solgar Inc., Leonia N.J.
DystrybutorSolgar Polska Sp. z o.o.
ul. Skoroszewska 12
02-495 Warszawa
Informacja: Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są niezbędne dla zachowania zdrowia. Suplementy należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.