Olimp Collagen Bar środek spożywczy. Baton białkowy o smaku czekoladowym z dodatkiem kolagenu rybiego. Baton o obniżonej zawartości cukru oraz wysokiej zawartości błonnika pokarmowego.
Przyjmowanie
Zalecana dzienna porcja dla osoby dorosłej: 1 baton dziennie. Nie spożywać więcej niż dwa batony dziennie.
Ostrzeżenia
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości/uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Nie spożywać więcej niż 2 batony dziennie.
Nie spożywać w okresie ciąży oraz karmienia piersią.
Nie spożywać równocześnie innych preparatów zawierających witaminę A lub mangan.
Przechowywanie
Przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Składniki
Baton białkowy (19% białka) z dodatkiem kolagenu rybiego i witamin C, D, A, biotyny oraz manganu. O smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
25% Czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca - Maltitole; Tłuszcz kakaowy, emulgator - Lecytyny (sojowe ); Naturalny aromat waniliowy], 13% Peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby ), Fruktooligosacharydy, Izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć - Glicerol, Sorbitole; Olej roślinny (rzepakowy), Izolat białka sojowego , Białko z grochu, Chrupki sojowe (izolat białka sojowego) , 3% Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, Izomaltuloza2, substancja zagęszczająca - Guma arabska; aromaty, emulgator - Lecytyny (sojowe ); Kwas L-askorbinowy - Wit. C, Cholekalcyferol - Wit. D, Palmitynian retinylu - Wit. A, D-biotyna - Biotyna, Glukonian manganu. Czekolada: Masa kakaowa minimum 53%.
Ilustracja ma na celu jedynie przedstawienie smaku i aromatu produktu.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu.
Informacja o wartości odżywczej
na 100 g
na 44 g (porcja)
Wartość energetyczna
1633 kJ/ 393 kcal
717 kJ/ 172 kcal
Tłuszcz, w tym:
19 g
8,4 g
-kwasy tłuszczowe nasycone
6,5 g
2,9 g
Węglowodany, w tym:
22 g
9,6 g
-cukry
2,2 g
0,97 g
-alkohole wielowodorotlenowe (poliole)
18 g
8,1 g
Błonnik
18 g
8 g
Białko
19 g
8 g
L-leucyna
5 g
3 g
Sól
0,29 g
0,13 g
Witamina C
91 mg (114 %*)
40 mg (50%*)
Witamina D
5,7 µg (114 %*)
2,5 µg (50%*)
Witamina A (µg RE)
909 µg (114 %*)
400 µg (50%*)
Biotyna
56,8 µg (114 %*)
25 µg (50%*)
Mangan
2,27 mg (114 %)
1 mg (50%*)
Kolagen
11 g
5 g
* RWS % - Referencyjna Wartość Spożycia
Masa netto
44 g
Producent
Olimp Laboratories Sp. z o.o.
Pustynia 84F
39-200 Dębica
Zobacz kategorie
Informujemy, iż środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego mogą być zwracane wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.