HiPP Herbatka z kopru włoskiego BIO dla niemowląt od 1. tygodnia życia. Z wysokiej jakości ekologicznego kopru włoskiego. Pomaga pokryć zwiększone zapotrzebowanie na płyny np. podczas upałów, pocenia się czy przy rozszerzaniu diety po 4. miesiącu życia.
Nie zawiera cukru, glutenu, aromatów ani składników pochodzenia mlecznego.
Wskazania
Herbatka dla dzieci i niemowląt od 1. tygodnia życia.
Działanie
- Z niewielu składników,
- Bez składników pochodzenia mlecznego,
- Zgodnie z przepisami prawnymi nie zawiera substancji konserwujących ani barwników,
- Bez aromatów,
- W praktycznych torebkach do zaparzania, bez metalowej zszywki,
- Każda torebka pakowana w saszetkę chroniącą naturalny aromat ziół,
- Bez składników modyfikowanych genetycznie*.
* zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej.
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej, jeszcze wyższej niż wymagana prawem UE. Za to ręczy swoim nazwiskiem właściciel firmy - Claus Hipp.
Stosowanie
Sposób przygotowania: torebkę zalej ok. 200 ml wrzącej wody i zaparzaj ok. 5-8 minut, następnie wyjmij za pomocą łyżeczki. Herbatkę ostudź do temperatury ok. 37°C. Zawsze podawaj świeżo przygotowany napój. Nie dosładzaj. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Nie dopuszczaj do długotrwałego ssania butelki z piciem
Każdy napój przy częstym i długotrwałym kontakcie z zębami podczas ssania z butelki może być przyczyną próchnicy. Dlatego butelki z piciem nie należy podawać w celu usypiania czy uspokajania dziecka. Butelka powinna być trzymana przez opiekuna, a dziecko powinno pić nieprzerwanie, do momentu zaspokojenia pragnienia. Zadbaj o regularną pielęgnację jamy ustnej niemowlęcia już od momentu pojawienia się pierwszego ząbka. Od 8. miesiąca zacznij przyzwyczajać dziecko do picia z kubeczka.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Składniki
- Ekologiczny koper włoski.
Wartości odżywcze: |
|
|
|
Wartości odżywcze (%) |
100 g |
energia kJ/kcal |
1376 kJ/335 kcal |
tłuszcz |
17 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<1 g |
węglowodany |
3 g |
- w tym cukry* |
3 g |
białko |
16 g |
sól** |
0,23 g |
sód |
0,09 g |
|
|
|
|
*naturalne cukry pochodzące z kopru włoskiego |
|
**zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu |
|
Masa netto
30 g
Producent
Wyprodukowano dla
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
Informujemy, iż dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia medycznego mogą być zwracane wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.