Resource Instant Protein to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego u pacjentów w stanach niedożywienia lub w przypadku ryzyka niedożywienia, u których może występować zwiększone zapotrzebowanie na białko
Przyjmowanie
Zgodnie z zaleceniem lekarza
Na 150 ml płynu lub 150 g potrawy należy dodać 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe). Ilość należy dostosować do wieku, potrzeb oraz stanu pacjenta.
Odpowiedni do stosowania powyżej 3. roku życia.
Sposób użycia
Produkt może być dodawany do napojów oraz do zimnych i ciepłych posiłków. Do przygotowania posiłków lub napojów należy najpierw rozpuścić proszek w niewielkiej ilości letniego płynu. Każda ilość produktu, która została podgrzana i niespożyta należy wyrzucić.
Uwaga: Przestrzegać zaleceń dotyczących podaży diety lub zaleceń dotyczących dziennego spożycia.
Przeciwwskazania
Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wszystkie przygotowane produkty powinny być szczelnie zamknięte i spożyte w ciągu 6 godzin w temperaturze pokojowej lub w ciągu 24 godzin, jeśli przechowywane są w lodówce. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni.
Składniki
Białka
mleka, Emulgator lecytyna
sojowa, Substancja przeciwzbrylająca (E341).
Wartość odżywcza
-
100 g
5 gl
Wartość energetyczna
kJ/kcal
1575/371
79/19
Tłuszcz (2% kcal) w tym::
g
1,0
0,050
- kwasy tłuszczowe nasycone
g
<0,9
-
Węglowodany (1% kcal) w tym:
g
0,50
0,025
- cukry
g
0,50
0,025
- laktoza
g
<0,50
-
Białko (97% kcal)
g
90
4,5
Sól (= Na (g) x 2,5)
g
<0,10
-
Składniki mineralne
Sód
mg
<40
-
Potas
mg
<40
-
Wapń
mg
1400
70
Fosfor
mg
740
37
Masa netto
400 g
Producent
Nestlé Polska S.A.
Ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Informujemy, iż żywność specjalnego przeznaczenia medycznego może być zwracana wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.