Resource Glutamin to L-glutamina w proszku, do postępowania dietetycznego u pacjentów ze zwiększonym zapotrzebowaniem na glutaminę, np. w stresie metabolicznym, urazach lub w ciężkich oparzeniach.
Przyjmowanie
Dzienna dawka powinna być dostosowana do wieku, masy ciała oraz sytuacji klinicznej pacjenta oraz powinna uwzględniać zapotrzebowanie żywieniowe ustalone przez lekarza. Zaleca dzienna dawka dla osób dorosłych to 30 g (6 saszetek), spożywana po 2 saszetki przed posiłkami.
Zaleca się rozpuszczanie jednej lub dwóch saszetek w 30-40 ml wody. Resource Glutamin przeznaczony jest do podawania doustnego lub przez zgłębnik.
Ważne informacje
Stosować pod kontrolą lekarza.
Nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia.
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Przygotowaną porcję, szczelnie przykryć i spożyć w ciągu 4 godzin, jeśli przechowywana jest w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki
L-glutamina.
Składniki
100 g
1 saszeta
Wartość energetyczna
1700 kJ / 400 kcal
85 kJ / 20 kcal
Tłuszcz (0% kcal), w tym:
0 g
0 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 g
Weglowodany (0% kcal), w tym:
0 g
0 g
- cukry
0 g
0 g
Błonnik (0% kcal)
0 g
0 g
Białko (100% kcal), w tym:
100 g
5,0 g
- L-glutamina
100 g
5,0 g
Sól (Na (g) x 2,5)
0 g
0 g
Masa netto
100 g
Producent
Nestlé Polska S.A.
Ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Informujemy, iż żywność specjalnego przeznaczenia medycznego może być zwracana wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.