Osavi Vital Omega-3 VEGAN 250 mg DHA suplement diety polecany do stosowania dla osób dorosłych.
Działanie
Kwas Dokozaheksaenowy (DHA)
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu (EFSA: 565, 626, 631, 689, 704, 742, 3148, 690, 3151, 497, 501, 510, 513, 519, 521, 534, 540, 688, 1323, 1360, 4294) 1
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia (EFSA: 627, 632, 743, 3149, 2905, 508, 510, 513, 519, 529, 540, 688, 4294) 1
1 Oświadczenie może być stosowane wyłącznie w odniesieniu do żywności, która zawiera przynajmniej 40 mg DHA na 100 g i na 100 kcal. Aby oświadczenie mogło być stosowane, podaje się informację dla konsumenta, że korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.
Przyjmowanie
Zalecana dzienna porcja dla osoby dorosłej: 1 kapsułka z posiłkiem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia to podstawa prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Ostrzeżenia
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości/uczulenia na którykolwiek ze składników preparatu.
Przechowywanie
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki
Olej z mikroalg Schizochytrium sp., otoczka (Skrobia modyfikowana, substancja utrzymująca wilgoć: Glicerol, Woda), przeciwutleniacz: Mieszanina tokoferoli i Estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego.
Składnik
| 1 kapsułka
|
Olej z alg, w tym:
| 454 mg
|
DHA (kwas dokozaheksaenowy)
| min. 250 mg
|
Wartość odżywcza
| 1 kapsułka
| 100 g
|
Wartość energetyczna
| 21 kJ (5 kcal)
| 2738 kJ (660 kcal)
|
Tłuszcz:
| 0,4 g
| 54,2 g
|
- w tym kwasy nasycone
| 0,1 g
| 8,6 g
|
- w tym kwasy nienasycone
| 0,4 g
| 45,6 g
|
Węglowodany
| 0,3 g
| 43,1 g
|
- w tym cukry
| 0,1 g
| 6,5 g
|
Białko
| 0 g
| 0 g
|
Sól
| 0 g
| 0,07 g
|
Masa netto
82 g
Producent
Wyprodukowano w UE dla:
Olivit Sp. z o.o.
ul. Blacharska 11
61-006 Poznań
kontakt@osavi.com
Zobacz kategorie
Kwasy Omega
Serce i układ krążenia