NOBLE HEALTH Chleb Bezglutenowy z mąką z sorgo i dyni - Everyday zawiera mąkę z sorga, len, sproszkowany miąższ dyni czy mielone nasiona słonecznika. Nie znajdziesz za to glutenu ani alergenów. Chleb Everyday znakomicie rośnie, nie kruszy się i zachowuje świeżość przez długi czas.
Opakowanie mieszanki chlebowej pozwala na przygotowanie chleba ok. 30cm długości.
Nie zawiera soi, alergenów, oleju palmowego, laktozy.
Kukurydza w produkcie jest niemodyfikowana genetycznie.
Sposób przygotowania
1. Przed otwarciem wstrząśnij torebką, wsyp zawartość do żaroodpornej miski, dodaj drożdże (5 g suchych lub 21 g świeżych na 450 g mieszanki) i dobrze wymieszaj.
2. Dodaj ok. 310 ml letniej wody. Mieszaj całość przez ok. 10 min. za pomocą rąk lub miksera na wolnych obrotach, aż do powstania gładkiej masy.
3. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 35-40°C i pozwól rosnąć przez 20 min.
4. Wyjmij z piekarnika, powoli wymieszaj i uformuj bułeczki lub wlej do formy do pieczenia.
5. Odstaw w ciepłe miejsce i pozwól rosnąć przez 60 min., a następnie piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Przeciwwskazania
Uczulenie na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym miejscu, chroń przed ciepłem. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Składniki
Skrobia kukurydziana, Skrobia ziemniaczana, Mąka z sorgo (10%), Skrobia modyfikowana z tapioki, Nasiona lnu, Sproszkowany miąższ dyni (4%), Mielone nasiona słonecznika, Dekstroza, Sól, substancja zagęszczająca - Guma guar, emulgator - Lecytyny, Kminek mielony, regulator kwasowości - Kwas cytrynowy, środek do przetwarzania mąki - Kwas askorbinowy.
Wartość odżywcza |
100 g |
wartość energetyczna |
1532 kJ/364 kcal |
tłuszcz, w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,7 g 1,1 g |
węglowodany, w tym cukry |
55 g 3,5 |
białko |
11 g |
sól |
2,0 g |
Masa netto
450 g
Producent
Noble Health Sp. z o.o.
ul.Warszawska 62
26-660 Wielogóra