Joy Day Probiosport Koncentrat napoju probiotycznego. Bezalkoholowy, probiotyczny koncentrat napoju z fermentacji ziołowo owocowej. Charakteryzuje się świeżym ziołowo owocowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Wskazania
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie:
- w okresie intensywnego treningu i wzmożonego wysiłku
- w okresie rehabilitacji i rekonwalescencji
- w trakcie i po antybiotykoterapii
- w celu wspierania odporności na infekcje i odbudowy naturalnej bariery jelitowej
- w celu likwidacji stresu oksydacyjnego oraz chronicznego zmęczenia
- w celu utrzymywania witalności organizmu
- w celu poprawy trawienia i przyswajania wartości odżywczych
Przyjmowanie
10-15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z ok. 100 ml wody lub dowolnego napoju. Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
Przeciwwskazania
Uczulenie na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywanie
Oryginalnie zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Naturalnym konserwantem koncentratu są zawarte w nim metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
Składniki
Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (2*107 jtk/ml) oraz Ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (20%) w tym: (Owoce dzikiej róży, Liście jeżyny i czarnej porzeczki, Ziele czystka (po 25%)), Sok jabłkowy (20%).
Wartość odżywcza
w 100 ml
w porcji 10 ml
% RWS* w porcji (10ml)
Wartość energetyczna
82 kJ/ 19 kcal
8 kJ/2 kcal
0 %
Tłuszcz
0 g
0 g
0 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 g
0 %
Węglowodany
4,2 g
<0,5 g
0 %
w tym cukry
<0,5 g
0 g
0 %
Błonnik
<0,5 g
0 g
-
Białko
0,7 g
0 g
0 %
Sól
0,01 g
0 g
0 %
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ /2000 kcal)
Masa netto
500 ml
Producent
Living Food Sp. z o.o.
ul. Graniczna 15
66-320 Trzciel
Informujemy, iż dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego mogą być zwracane wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.