Caprima 3 Mleko modyfikowane następne Junior powyżej 1. roku życia zawiera wszelkie odpowiednie witaminy i minerały potrzebne do prawidłowego rozwoju organizmu dziiecka w tym wapń, witaminy A, D i C.
Przygotowanie i stosowanie
Ważne informacje:- Karmienie piersią jest najlepszym sposobem żywienia Twojego dziecka.
- Przed decyzją o zmianie sposobu żywienia dziecka skonsultuj się z lekarzem pediatrą.
- Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie produktu może prowadzić do zagrożenie zdrowia dziecka.
- Należy przestrzegać instrukcji przygotowania oraz wszelkich innych zaleceń.
Zalecane dzienne spożycie:Zalecane zapotrzebowanie uwarunkowane jest indywidualnymi potrzebami dziecka oraz zaleceniami lekarza pediatry lub dietetyka dziecięcego.
Wiek dziecka
Dzienne zapotrzebowanie - liczba porcji w przybliżeniu
Ilość przygotowanego pokarmu
Przygotowanie jednej porcji
od 12. miesiąca życia
2 - 3
250 ml
225 ml wody + 5 płaskie miarki
Instrukcja przygotowania i użycia1. Przygotuj odpowiednią ilość potrzebnego mleka - zawsze wylewaj niedokończone mleko po upływie maksymalnie 1h.
2. Umyj ręce zanim zaczniesz przygotowania. Wyparz miarkę, wygotuj butelkę i smoczek w wodzie przez 10 minut.
3. Zagotuj wodę pitną przez 5 minut i pozostaw do wystygnięcia do temperatury 40°C.
4. Sprawdź tabelę żywienia i wlej wymaganą ilość wody do wysterylizowanej butelki.
5. Dodaj właściwą liczbę miarek mleka do wody. Należy używać załączonej miarki, odmierzając płaskie nieubite miarki mleka.
6. Butelkę należy zakręcić nakrętką i kilka razy dobrze wstrząsnąć do całkowitego rozpuszczenia mleka w wodzie.
7. Mleko należy schłodzić do temperatury ciała: 37°C. Przed podaniem należy sprawdzić temperaturę mleka przykładając butelkę do twarzy lub wewnętrznej strony nadgarstka.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym miejscu o maksymalnie 60% wilgotności względnej i w temperaturze do 24°C.
Nie przechowuj w lodówce. Pojemnik powinien być zawsze dokładnie zamknięty po każdym użyciu. Nie wkładaj mokrej miarki do pudełka.
Produkt zużyć w ciągu trzech tygodni od otwarcia.
Składniki
Mleko kozie pełnotłuste, Inulina, Syrop glukozowy kukurydziany proszek,
Laktoza mleka koziego,
Białko koziej serwatki, Skrobia kukurydziana, Olej rzepakowy, Olej słonecznikowy, Mleczan wapnia, Emulgator: Lecytyna rzepakowa; Tauryna, Wodorowęglan sodu, Cholina, Kwas L-askorbinowy (Witamina C), Nikotynamid (Niacyna), Nctan DL-alfa tokoferolu (Witamina E), D-pantotenian wapnia (Kwas pantotenowy), Ryboflawina (Witamina B2), Chlorowodorek pirydoksyny (Witamina B6), Monoazotan tiaminy (Witamina B1), Kwas foliowy, D-biotyna (Biotyna), Cyjanokobalamina (Witamina B12), Nukleotydy (5'- monofosforan cytydyny, 5'-monofosforan urydyny, 5'- monofosforan adenozyny, 5'-monofosforan inozyny, 5'- monofosforan guanozyny), Mleczan żelazawy, Mleczan cynku, Cholekalcyferol (Witamina D3), Siarczan miedzi, Palmitynian retinylu (Witamina A), Selenin sodu.
Wartość odżywcza
100 ml gotowego do spożycia mleka
Energia
271 kJ/ 65 kcal
Tłuszcze
2,6 g
w tym:
- nasycone kwasy tłuszczowe
1,1 g
Węglowodany
7,1 g
w tym:
- cukry*
4,2 g
Błonnik pokarmowy
2 g
Białko
1,9 g
Sól
0,08 g
Witaminy
Witamina A
60 ug (15 %**)
Witamina D
0,9 ug
Witamina E
1 mg (21 %**)
Witamina C
11 mg (25 %**)
Tiamina (Witamina B1)
0,06 mg
Ryboflawina (Witamina B2)
0,1 mg (15 %**)
Niacyna
0,9 mg
Witamina B6
0,08 mg
Kwas foliowy
11 ug
Witamina B12
0,1 ug (15 %**)
Biotyna
2,9 ug (29 %**)
Kwas pantotenowy
0,4 mg
Minerały
Potas
79 mg
Chlorki
66 mg
Wapń
86 mg (16 %**)
Fosfor
43 mg
Magnez
5,6 mg
Żelazo
0,6 mg
Cynk
0,6 mg
Miedź
0,06 mg
Mangan
0,002 mg
Selen
0,9 ug
Sód
31 mg
Inne ważne substancje
Tauryna
8,9 mg
Cholina
14 mg
Nukleotydy
2 mg
Kwasy tłuszczowe (omega-3 i omega-6)
LA - Kwas linolowy
480 mg
ALA - Kwas alfa-linolenowy
63 mg
*Laktoza = 5,5 g/100 ml mleka
Fruktooligosacharydy FOS = 0,2 g/100 ml mleka
* * - Referencyjna Wartość Spożycia
Masa netto
300 g
Producent
GOLDIM spol. s r.o.,
Michelska 18/12a
140 00 Praha 4, Czechy
DystrybutorM-Lek Sp. z o.o.
ul. Nowa 2
32-100 Proszowice
Informujemy, iż środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego mogą być zwracane wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.