Bebilon Advance 2 Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Oparta na licznych badaniach naukowych i starannie dobranych składnikach, formuła ta zapewnia odpowiednią ilość składników odżywczych, w tym witamin i składników mineralnych niezbędnych dla zdrowego rozwoju Twojego dziecka.
Karmienie piersią jest najwłaściwszym sposobem karmienia niemowląt.
Kompletna kompozycja ze składnikami naturalnie występującymi w mleku matki*: Dążąc do ideału, jakim jest mleko matki, od ponad 50 lat badamy różnorodność jego składników. Inspirowani mlekiem matki stworzyliśmy kompletną kompozycję** Bebilon 2 ze składnikami naturalnie występującymi w mleku matki.
Immuno-kompozycja:
Witaminy A, C, D i cynk dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Jod i żelazo dla prawidłowego rozwoju poznawczego.
Wapń i magnez dla utrzymania zdrowych kości.
DHA i ALA (Omega 3) oraz AA (Omega 6).
HMO 3'GL: Oligosacharyd mleka kobiecego. 3'GL pochodzi z naszego unikalnego procesu.
* Kompletna kompozycja Bebilon 2 zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminy A, C, D oraz cynk dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, DHA i ALA i żelazo dla rozwoju poznawczego. Laktoza, DHA, witaminy, żelazo oraz wapń naturalnie występują w mleku matki.
**Zgodnie z wymogami prawnymi dotyczącymi wszystkich preparatów do dalszego żywienia niemowląt.
Przygotowanie i stosowanie
O ile lekarz nie zaleci inaczej:
Wiek niemowlęcia
Liczba porcji na dobę
Ilość wody na 1 porcję (ml)
Liczba płaskich miarek na 1 porcję
7 miesiąc i powyżej
3
210
7
Wartość podanej tabeli należy traktować orientacyjnie.
1 płaska miarka to 4,8 g.
Zaleca się, aby przejście z karmienia mlekiem Bebilon 1 na Bebilon 2 przeprowadzać stopniowo, zmniejszając ilość proszku Bebilon 1 i zwiększając ilość proszku Bebilon 2.
Sposób przygotowania
1. Umyj ręce. Wyparz naczynia potrzebne do przygotowania produktu.
2. Gotuj świeżą wodę pitną przez 5 minut; pozostaw do schłodzenia (do około 40 °C). Sprawdź tabelę żywienia. Wlej dokładną liczbę uprzednio przegotowanej, ciepłej wody do wyparzonej butelki.
3. Używaj wyłącznie załączonej miarki. Odmierz dokładną liczbę płaskich, nieubitych miarek produktu Bebilon 2 i dodaj je do przygotowanej butelki.
4. Nie gotuj ani nie podgrzewaj produktu w kuchence mikrofalowej, by uniknąć zagrożenia oparzeniem i aby utrzymać odpowiednią ilość bakterii Bifidobacterium breve.
5. Wymieszaj zawartość butelki do całkowitego rozpuszczenia proszku. Sprawdź temperaturę produktu wewnętrzną stroną przegubu dłoni. Umyj butelkę zaraz po użyciu.
Ważne informacje
Karmienie piersią jest najbardziej właściwym sposobem żywienia niemowląt. Produkt jest odpowiedni wyłącznie dla niemowląt powyżej szóstego miesiąca życia. Nie może zastępować mleka matki przez pierwsze sześć miesięcy życia. Produkt jest odpowiedni jako uzupełnienie karmienia piersią, jeśli zaistnieje konieczność dokarmiania. Produkt powinien stanowić tylko część zróżnicowanej diety niemowlęcia. Decyzję dotyczącą rozpoczęcia wprowadzania pokarmów uzupełniających, zwłaszcza poniżej szóstego miesiąca życia, należy podjąć po konsultacji z lekarzem, uwzględniając indywidualne zapotrzebowanie niemowlęcia. Dla zdrowia dziecka ważna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Ważne jest, aby po skończonym posiłku dziecko nie przetrzymywało w buzi smoczka z resztkami pokarmu. Należy zwrócić uwagę na prawidłową higienę pierwszych ząbków, szczególnie przed snem.
Instrukcja karmienia
Bebilon 2 mleko powinno być wykorzystywane w ciągu 2 godzin po przygotowaniu. Nigdy nie należy używać ponownie niewykorzystanej części mleka. Nie gotuj ani nie podgrzewaj produktu w kuchenkach mikrofalowych by uniknąć zagrożenia oparzeniem.
Przechowywanie
Produkt powinien być przechowywany w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w suchym miejscu, w temperaturze od 10 do 25°C. Po otwarciu należy przechowywać opakowanie szczelnie zamknięte w suchym miejscu w temperaturze od 10 do 25°C. Zawartość opakowania powinna być zużyta w ciągu 4 tygodni po otwarciu.
Składniki
Laktoza z mleka , Odtłuszczone mleko w proszku, Odmineralizowana serwatka w proszku z mleka , Galaktooligosacharydy GOS z mleka (8,6 %), Wysokooleinowy olej słonecznikowy, Olej kokosowy, Olej rzepakowy, Olej słonecznikowy, Koncentrat serwatki z mleka , Fruktooligosachrydy FOS (0,6 %), Wapń, Olej rybi , Białka mleka , Potas, Magnez, Chlorek choliny, Olej z Mortierella alpina, Sód, Emulgator (lecytyny z soi ), Witamina C, Inozytol, L-tryptofan, Żelazo, Cynk, L-karnityna, Witamina E, Przeciwutleniacz (palmitynian askorbylu), Kwas pantotenowy, Niacyna, Miedź, Tiamina, Witamina A, Ryboflawina, Witamina B6, Kwas foliowy, Jod, Mangan, Selen, Witamina K, Witamina D, Biotyna, Witamina B12.
Wartości odżywcze
100 ml gotowego do spożycia mleka
Wartość energetyczna
285 kJ / 68 kcal
Tłuszcz, w tym:
3,2 g
- kwasy tłuszczowe nasycone
1,0 g
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone
1,6 g
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym:
0,5 g
Kwas linolowy (LA)
435 mg
Kwas alfa-linolenowy (ALA)
52,3 mg
Kwas arachidowy (AA)
8,8 mg
Kwas dokozaheksagenowy (DHA)
17,0 mg
Kwas eikozapentaenowy (EPA)
3,6 mg
Węglowodany, w tym:
8,2 g
cukry
8,1 g
laktoza
7,8 g
Błonnik, w tym oligosacharydy:
0,6 g
GOS (Galaktooligosacharydy)
0,48 g
FOS (Fruktooligosacharydy)
0,08 g
3'GL (3'Galaktozylolaktoza)
0,015 g
Białko
1,4 g
Witaminy
Witamina A
59 µg
Witamina D
1,7 µg
Witamina E
1,5 mg
Witamina K
5,8 µg
Witamina C
9,3 mg
Tiamina
0,10 mg
Ryboflawina
0,14 mg
Niacyna
0,46 mg
Witamina B6
0,056 mg
Kwas foliowy
8,2 µg
Witamina B12
0,18 µg
Biotyna
1,8 µg
Kwas pantotenowy
0,50 mg
Składniki mineralne
Sód
23,6 mg
Potas
84 mg
Chlorek
54 mg
Wapń
73 mg
Fosfor
50 mg
Magnez
6,8 mg
Żelazo
1,0 mg
Cynk
0,50 mg
Miedź
0,054 mg
Mangan
0,005 mg
Fluorek
0,006 mg
Selen
3,1 mg
Jod
13 µg
Inne
Cholina
17 mg
Innozytol
6,6 mg
Pozostałe oligosacharydy GOS
0,2 g
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Ryby - Zawiera
Soja- Zawiera
Producent
NUTRICIA Polska Sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
Zobacz kategorie
Informujemy, iż dietetyczne środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego mogą być zwracane wyłącznie z powodu wady jakościowej lub niewłaściwego ich wydania.